In dit artikel

WebwinkelCommunity neemt WebshopHeroes overVandaag maakte WebwinkelCommunity bekend dat het branchegenoot WebshopHeroes heeft overgenomen. De twee kennis- en adviesplatforms spraken al zo’n twee jaar over een mogelijke overname, die vorige maand concreet werd. Inmiddels zijn de platforms met elkaar geïntegreerd en wordt het aanbod aan tools, trainingen en masterclasses de komende tijd flink uitgebreid.

WebwinkelCommunity werd in 2013 opgericht om webwinkeliers te helpen om hun shop te verbeteren. Eigenaar Patrick Heijmans vertelt dat hij de eerste was die koos voor een Google-vrije website, waardoor berichten niet vindbaar zijn in de zoekmachine. Dat webwinkeliers open kunnen praten met gelijkgestemden is volgens hem een belangrijke reden voor het succes van het platform.

‘Behoefte aan kennis groter dan ooit’

De overname van WebshopHeroes, dat sinds 2016 gratis trainingen biedt aan ecommerce-ondernemers, moet ervoor zorgen dat leden van WebwinkelCommunity nog meer kennis kunnen vergaren. Volgens Vincent van Lettow, oprichter van WebshopHeroes, is de behoefte aan kennis en ondersteuning groter dan ooit.

Aanbod wordt flink uitgebreid.

“Met de groeiende populariteit van webshops de afgelopen jaren en de professionaliseringsslag die nu gaande is, is er veel interesse in de trainingen”, aldus de voormalig eigenaar, die zich door de verkoop volledig kan focussen op zijn internetbureau. Nieuwe eigenaar Heijmans zet de gratis trainingen voort en is van plan om ook dit aanbod uit te breiden.
Source link