In dit artikel

Mondu breidt uit naar Nederland


Het Duitse betaalbedrijf Mondu lanceert haar achterafbetaaldienst voor B2B-bedrijven in Nederland. Vijf maanden geleden haalde het bedrijf nog 44 miljoen euro op en deze week voegde het daar nog 20 miljoen euro aan schuldfinanciering aan toe. De lening wordt gebruikt voor verdere uitbreidingen in Europa.

Mondu is een betaalbedrijf dat eind 2021 werd opgericht in Duitsland. Het is bekend om haar BNPL-oplossing voor zakelijke verkopers en marktplaatsen. Met de oplossing kunnenklanten achteraf of in termijnen betalen, met een betaalmethode naar keuze.

‘Nederland heeft moderne handelsmarkt’

Het betaalbedrijf is al actief in Duitsland en Oostenrijk en deze maand opent het een kantoor in Amsterdam. “Nederland heeft een moderne handelsmarkt: 48 procent van de b2b-bestellingen wordt online geplaatst. Dit jaar zullen de B2B e-commerce inkomsten uit fysieke goederen in Nederland alleen al ongeveer 39 miljard euro bedragen. De verwachting is dat die inkomsten stijgen tot 55,6 miljard euro in 2025”, vertelt medeoprichter Philipp Povel.

‘Met deze BNPL-oplossing verhogen b2b-bedrijven hun conversie.’

“Met onze BNPL-oplossing kunnen b2b-bedrijven in Nederland hun conversie en loyaliteit verhogen door kopers een snelle, makkelijke en b2c-achtige betalingservaring met flexibele voorwaarden te bieden. Lokale b2b-bedrijven kunnen zo hun cashflow beter beheren, de operationele werklast minimaliseren en hun activiteiten moeiteloos uitbreiden door grensoverschrijdend te verkopen aan kopers in Duitsland en Oostenrijk, zonder risico’s.”

Schuldinvesteringsronde van €20 miljoen

Sinds het ontstaan heeft het bedrijf in totaal al 57 miljoen dollar (58,34 euro) opgehaald aan financieringen. Het bedrijf haalde deze week 20 miljoen euro aan schuldfinanciering op bij de Duitse bank Vereinigte Volksbank Raiffeisenbank. Mondu heeft al laten weten dat de lening gebruikt gaat worden om verdere uitbreiding in Europa te versnellen en nieuwe producten te ontwikkelen.Source link